CARE Technologie

Lion Alert

Een systeem dat waarschuwt wanneer er een leeuw in de buurt komt

Een leeuw zien is een geweldige beleving. We zorgen er graag samen voor dat onze volgende generaties dit ook nog kunnen meemaken! CARE probeert met technologie een bijdrage te leveren aan de oplossing van het 'Human Wildlife' conflict. Samen met de Desert Lion Conservation en Smart Parks kijken we naar oplossing en voor het mens leeuuw probleem in Namibië.

De Lion Alert uitgelegd in een animatie

Hoe zou jij reageren op een leeuw in je achtertuin?

Het 'Human Wildelife' conflict is een van de belangrijkste redenen dat leeuwen met uitsterven bedreigd zijn. Doordat de bevolking toeneemt en zich verspreidt over een groter gebied, krimpt het leefgebied van de leeuwen. Dit zorgt ervoor dat leeuwen dichter in de buurt komen van dorpen. Met alle gevolgen van dien. Mensen verliezen hun vee, hun bron van inkomen, hun zekerheid op voedsel. Wanhopig en niet wetende wat te doen, ondernemen mensen zelf actie. Dit eindigt meestal niet goed voor de leeuw. Het is pijnlijk voor de bewoners en voor de leeuwen. Een harmonieus bestaan van beide soorten lijkt onmogelijk.

De oplossing begint bij informatie verzamelen

De Desert Lion Conservation in Namibië draagt bij aan het herstel van een gezonde balans van de leeuwenpopulatie. Met hulp van veel sociaal betrokken mensen hebben zij de leeuwen van GPS-banden voorzien. Hierdoor kon orichter Philip Stander de leeuwen monitoren en onderzoeken. Informatie over gedrag, omgeving en biologie kan gebruikt worden om het probleem te helpen oplossen. 

Philip Stander van de Desert Lion Conservation

Emsie, Philip en Luuk verzamelen de benodigde info!

Desert Lions Namibië

De mooie diersoort waar we het allemaal voor doen!

De juiste technologie helpt bij de oplossing

Geïntrigeerd door Namibië en het werk van de Desert Lion Conservation, voelt CARE eigenaar Luuk Eikelboom zich gedreven te helpen. Dit gevoel is gaan leven bij CARE en samen geven we dit project handen en voeten door te doen waar we goed in zijn. Technologie ontwikkelen! Het signaal dat gestuurd wordt vanuit de banden, stelt ons in de staat om een waarschuwingssysteem op te zetten. De Lion Alert. Dit systeem wordt getriggerd wanneer een leeuw een vooraf gedefinieerde gebiedsgrens passeert. Een automatisch gestuurd tekstbericht waarschuwt bewoners.  

Artikelen en nieuws over het Desert Lion Project

een directe bijdrage leveren kan door contact op te nemen of via de website van een samenwerkende organisatie die de desert lions ook ondersteund:

The Vanishing Kings Foundation  - www.vanishingkings.org/nl/

Thika Foundation -  www.thikafoundation.org/project-desert-lions/


Blijf op de hoogtevia deze pagina over ons project en de Desert Lions!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu