Het geheim van een goede hamburger

Wij bij CARE houden van hamburgers. En die maken we graag zelf. Met dezelfde liefde, passie en aandacht waarmee we onze projecten draaien. Het geheim zit ‘m in de bereiding van het vlees en de speciale saus!

De ingrediënten (voor 4 hamburgers): 

500 gram rundergehakt, peper en zout, 4 Italiaanse bollen, 8 bacon strips, 1 vleestomaat, 8 blaadjes sla, 4 plakjes Cheddar kaas, 1 rode ui, augurk, 4 el mayonaise, 2 el chilisaus van Calvé, zakje Italiaanse kruiden.

De voorbereiding:

Snij 4 grote plakken van de tomaat en snij de rode ui en augurk in plakjes. Halveer de Italiaanse bollen en grill deze licht op de BBQ of in een grillpan. De saus: Meng de mayonaise, chilisaus en de Italiaanse kruiden en de saus is klaar.

De saus

Meng de mayonaise, chilisaus en de Italiaanse kruiden en de saus is klaar.

De hamburger zelf:

Doe het gehakt in een grote kom samen met peper en zout naar smaak. Meer peper dan zout is het lekkerst! Trek het gehakt uit elkaar en zorg dat de peper en het zout goed over het gehakt verdeeld wordt. Kneed het gehakt niet, maar zorg dat het gehakt luchtig blijft! Dit zorgt ervoor dat de smaakcombinatie van vlees en de kruiden optimaal tot zijn recht komt. Maak 4 gelijke ballen en plet deze voorzichtig tot hamburgers. Bak de bacon krokant en leg deze klaar voor gebruik. Bak de hamburgers naar smaak medium of ‘well done’.

Serveren:

Doe de saus op de onderste helft van de Italiaanse bol, daarna de sla en tomaat. Leg er vervolgens de hamburger op. Plaats een plakje Cheddarkaas op de hamburger zodat deze gaat smelten. Leg de uien, bacon en augurk op de hamburger en dek af met het bovenste gedeelte van de Italiaanse bol. Eet smakelijk!

Haal verse broodjes bij de bakker, bij voorkeur op de bedrijfsfiets (want dat is sneller ene gezonder dan met de auto).

Breng het gehakt op smaak met peper en zout.

Meng het gehakt LOSJES en maak er hamburgers van. Zorg dat het gehakt luchtig blijft.

Meng intussen de saus.

Bak de hamburgers gelijkmatig op de barbeque en draai ze geregeld om.

Terwijl die rakkers lekker liggen te bruinen, besmeer het broodje met saus en bouw het op met de losse ingrediënten.

Drapeer met liefde augurk en ui op de toren en plaats daar de gebakken hamburger en kaas bovenop.

Plaats het dak en steek een prikker in het geheel om instortingsgevaar te voorkomen.

Eet de hamburger met mes en vork (links) of gewoon met de hand (rechts). Alles mag.

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu