Desert Lion Conservation
fundraising evenement zeer geslaagd!

 

 

CARE gaat verder met de missie om de Desert Lion Conservation te helpen bij een oplossing voor het Human Lion Conflict! Samen met Thika Travel, organisatie voor reizen op maat, hebben we twee boeiende sprekersdagen georganiseerd. In no-time waren beide evenementen volgeboekt. Philip Stander en zijn partner Emsie Verwey zijn naar Nederland gereisd, samen met bekroond filmmaker, Lianne Steekamp. Hun verhalen, gecombineerd met inspirerende filmbeelden, namen het publiek mee naar Namibië. CARE's eigenaar, Luuk Eikelboom, liet zien hoe hij met technologie een bijdrage kan leveren aan de problematiek. Na afloop van de presentaties konden gasten een donatie doen. Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor.

Help je ook graag mee? Dat vinden we geweldig! Je kunt een donatie doen via de website van Thika Travel. Dat is niet zomaar een donatie, je sponsort direct iets wat hard nodig is. Bijvoorbeeld een GPS-band, een waarschuwings sms-bundel, of goede hekken ter bescherming van het vee.

Luuk en Friso op de auto, klaar voor het event

CARE is er klaar voor

Luuk en Friso (stagiair bij CARE), hebben er zin in. Friso heeft tijdens zijn stage mogen werken aan de Lion Alert, een project om erg trots op te zijn. Luuks auto (die toch wel veel weg heeft van een 'research vehicle') is voor de gelegenheid helemaal bestickerd. Die kun je nu niet meer missen!

Presentaties van Philip, Emsie, Lianne en Luuk

Philip vertelt over de laatste ontwikkelingen van 'zijn' leeuwen en er is wat ongewoons aan de hand. Sinds 40 jaar zijn er namelijk weer leeuwen gespot aan de kustlijn van Namibië. Deze leeuwen hebben zichzelf geleerd om op zeehonden te jagen en leven volledig op een zee-dieet. Behalve voor de zeehonden, is dit voor iedereen ontzettend goed nieuws. De kustlijn is namelijk onbewoond, er zijn geen mensen die hun vee kunnen verliezen. Lees meer over Philips onderzoek op de website van de Desert Lion Conservation.

Presentatie Philip Stander

 

Presentatie Emsie Verweij

Emsie Verweij (links) doet onderzoek naar de bruine Hyena. Deze verwilderde 'strandhonden' leven in het zelfde gebied als de leeuwen en dat zorgt soms voor interessante conflicten. Leuk weetje: hyena's zijn gek op badderen in een waterpoel. Ze bewaren hun eten vaak in het water, want dan is het veilig voor andere dieren, zoals leeuwen...

Nederlandse documentairemaakster, Lianne Steenkamp, heeft samen met haar man, Will, twee films uitgebracht: 'Vanishing Kings Lions of the Namib' en 'Vanishing Kings Desert Lion Legacy'. Meeslepende en zeer waarheidgetrouwe films, over 'Philips' Leeuwen. Een van de films is zelfs genomineerd voor een Emmy award. Samen met Philip hebben Will en Lianne een prachtig boek uitgebracht: Vanishing Kings, Lions of the Namib Desert. Tijdens het evenement is aangekondigd dat de derde film van de Vanishing Kings reeks gemaakt wordt in samenwerking met de BBC! Lianne en Will waren zo geraakt door het Human Lion conflict, dat zij zelf ook een foundation opgericht hebben om te helpen. Bezoek de website om meer te weten te komen over over de Vanshing Kings Foundation.

Presentatie LuukLuuk vertelt over de Lion Alert en hij laat live beelden zien van leeuw locaties! Het is geweldig om met technologie iets bij te kunnen dragen aan het behoud van de natuur. We zijn bij CARE dan ook erg trots op Luuk!

We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om met alle sprekers interviews af te nemen in de omgeving van het Herman van Veen Arts Centre. De mooie beelden worden binnenkort gepubliceerd!

Natuurlijk heeft Philip ook een bezoekje gebracht aan CARE. Het was een eer om hem te mogen ontmoeten en iedereen heeft met veel interesse geluisterd naar zijn presentatie.

Presentatie Philip bij CARE

De trip is afgesloten met wat sightseeiing tochtjes door Nederland. Toch wel anders dan de omgeving van Namibië...

Form a Arid Eden to an urban jungle

Proost op een mooie tijd en een fantastisch resultaat voor de Desert Lion Conservation!

Boottocht Philip Emsie Luuk en Jim

 

Uiteten Philip, Emsie, Luuk, Joost en Jim

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu