Kasteel Wijchen

Gemeenten

We ervaren CARE als een leverancier die écht met je meedenkt, die zelf geen genoegen neemt met een voldoende en dat past perfect bij ons team met een perfectionistische inslag.

Rianne Verwoert, adviseur online dienstverlening bij Werkorganisatie Druten Wijchen

Verbeteren van jouw online dienstverlening

Dat is waar we goed in zijn

Inwoners en bedrijven bezoeken een gemeentelijke website vaak voor een beperkt aantal zaken. Bijvoorbeeld om een paspoort aan te vragen, een verhuizing door te geven of om op te zoeken wanneer de ophaaldag van de afvalcontainer is. Daarop moet een gemeentelijke website ingericht zijn.

CARE is de grondlegger van de toptakenwebsite. Hiermee focus je je op de belangrijkste taken waarvoor bezoekers naar de gemeentelijke website komen.

Onze oplossingen voor gemeenten zijn helemaal gericht op excellente online dienstverlening. Waar inwoners, ondernemers en bezoekers snel vinden wat ze zoeken en in enkele klikken hun zaken met de gemeente kunnen regelen.

Daar hoort ook een mooie vormgeving bij, afgestemd op de wensen van de gemeente. Uiteraard gaan wij samen met onze klanten voor volledige digitale toegankelijkheid. Onze nieuwste websites hebben de A-status op het gebied van techniek (WCAG 2.1 AA). 

gebruiksvriendelijke websites - eenvoudig beheer - digitale toegankelijkheid - toptaken

Toptaken

In de toptakenwebsite die we voor jouw gemeente maken, staan inwoners en ondernemers echt centraal. Zij vinden namelijk de belangrijkste taken op een prominente plaats op de homepage. We koppelen deze taken aan de interne systemen van de gemeente, zodat inwoners zo snel mogelijk hun taak kunnen uitvoeren. Daarna krijgen de medewerkers van de gemeente de informatie in de juiste systemen te zien. Daardoor werkt de website goed voor inwoners én medewerkers van de gemeente.

De website krijgt alle voorzieningen en koppelingen die de gemeente nodig heeft om haar werk goed uit te voeren. Eenvoudige online dienstverlening is ook doorgevoerd in de rest van de website. We bieden mogelijkheden voor kanaalsturing en daarnaast verschillende modules voor bijvoorbeeld inwonersparticipatie.

Complete website

Een persoonlijke afvalkalender, een module voor het online maken van een afspraak, integratie van informatie zoals bestemmingsplannen, bekendmakingen en verordeningen en raadsinformatie zijn standaard bij het totaalpakket inbegrepen.

Wil je weten hoe dat eruit ziet? Kijk dan eens op de websites van een aantal klanten, bijvoorbeeld de gemeenten Druten en Wijchen, gemeente Land van Cuijk of gemeente Maashorst. Voor de gemeente Best bouwden wij de eerste toptakenwebsite van Nederland. Daarna volgden meer gemeentes. Alle ervaringen nemen we mee naar een gemeente die voor een toptakenwebsite gaat. We maken uiteraard iedere keer weer een unieke website die perfect past bij de gemeente.

Naast de website en het CMS kun je bij CARE ook terecht voor een intranet, narrowcasting en andere maatwerkoplossingen. Ook geven we diverse trainingen.

Toegankelijkheid en privacy

CARE ontzorgt gemeenten en regelt dat websites technisch voldoen aan de wetten en voorschriften. Verder leggen we je graag uit wat de regels en mogelijkheden zijn. Onze processen en beveiligingsmaatregelen voldoen aan de strenge eisen die Logius stelt aan de gebruikers van DigiD-aansluitingen. Dit kunnen we onze klanten laten zien via een TPM-verklaring die jaarlijks opgesteld wordt door een RE-auditor. 

Verder zorgen we ervoor dat de technische kant van de website voldoet aan de volledige set van eisen voor digitale toegankelijkheid (43 van de 50 WCAG 2.1-eisen). Om ervoor te zorgen dat je op een goede manier aan de slag gaat, krijg je van ons een training van het CMS waarbij we ook uitleg geven over een juist gebruik van koppen, tabelopmaak en pdf-bestanden zodat je ook je content kunt laten voldoen. Daarnaast organiseren we regelmatig (online) sessies over digitale toegankelijkheid voor onze klanten. 

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu