Wet open overheid (Woo-website)

Een publicatieplatform, gekoppeld aan Sharepoint of je zaaksysteem

Waarom de Woo-oplossing van CARE?

  • Eenvoudige, laagdrempelige manier van publiceren.
  • Controlemogelijkheid (op inhoud en anonimisering van stukken) voordat de informatie online komt.
  • Informatie maar op één plek publiceren en beheren.
  • Informatie is doorzoekbaar en te sorteren op dossier.
  • Statistieken bezoekers kunnen meten per pagina.
  • Techniek is digitaal toegankelijk.
  • Actieve doorontwikkeling.

CARE helpt je graag op weg!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wil je graag een demo van onze Woo-oplossing? Of heb je andere vragen die te maken hebben met het publiceren van informatie? We geven je graag persoonlijk advies. Heb je interesse of wil je meer weten? Laat het ons weten via gemeente@care.nl of bel naar 040-2960500.

Gemakkelijk alles op orde rondom de Woo en het publiceren van documenten

De Wet open overheid (Woo) gaat gefaseerd in en verplicht gemeenten tussen nu en 2026 om allerlei dossiers, documenten en andere bijbehorende stukken actief openbaar te maken. Wil je met jouw gemeente of andere overheidsorganisatie aansluiten op de Woo-index en op een veilige, overzichtelijke manier documenten publiceren en het liefst ook maar op één plek bijhouden? Dan is de Woo-website van CARE mogelijk een interessante oplossing voor jou.

Landelijke Woo-index
De invoering van de Wet open overheid (Woo) krijgt in 2024 verder vorm. Het landelijke Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI) bleek technisch niet haalbaar, daarom is aan leveranciers gevraagd om hiervoor zelf iets te ontwikkelen. Sinds juni 2023 is er een eenvoudige vervanger voor het PLOOI, de Woo-index. Dit is een zoekindex waarop gemeenten zelf kunnen aansluiten door per categorie een URL in te voeren waarop de bijbehorende stukken te vinden zijn. Deze Woo-index doorzoekt alle documenten. De komende maanden wordt deze oplossing verder doorontwikkeld, in overleg met (lokale) overheden en leveranciers. Wij doen daar zelf ook actief aan mee en hebben al een werkende aansluiting op de Woo-index gerealiseerd.

Onze oplossing

Wil jij met jouw gemeente of andere overheidsorganisatie tijdig voldoen aan de Woo? Dan is de subwebsite die wij ontwikkelden mogelijk interessant voor jou. De website sluit helemaal aan bij de landelijke eisen rondom de Woo en biedt veel gemak voor gebruikers.

Applicatie voor ophalen documenten
We bouwden slimme oplossing voor het rechtstreeks ophalen van documenten uit Microsoft Office 365 (Sharepoint) of andere bronnen zoals een zaaksysteem. Vervolgens kun je via onze applicatie lijsten met dossiers en bijbehorende documenten op een overzichtelijke manier online presenteren, zonder tussenkomst van een webredacteur. Handmatig links aanmaken is niet meer nodig, de applicatie maakt automatisch links naar gepubliceerde bestanden. Zo is de informatie altijd actueel en bovendien is er geen extra opslag van bestanden in het CMS van de website.

Koppeling Office 365
Office 365 is bij veel bedrijven en organisaties het standaard pakket voor het dagelijkse werk en het maken van documenten. Dit pakket geeft de mogelijkheid voor alle medewerkers om Woo-documenten te beheren, controleren, goedkeuren en vervolgens definitief te plaatsen.
Uiteraard werkt dit op een vergelijkbare manier bij koppeling van de applicatie aan een zaaksysteem zoals Join, Djuma of Zaaksysteem.nl voor organisaties die niet via Sharepoint werken voor het beheer van documenten.

Subwebsite
De subsite waarop de applicatie geplaatst wordt, is gebruiksvriendelijk voor bezoekers en voldoet technisch geheel aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. De beheerders van de subwebsite kunnen zelf eenvoudig informatiepagina's over de Woo aanmaken, nieuwe informatiecategorieën toevoegen en content plaatsen en beheren. De URL's van de pagina's zijn te koppelen aan de landelijke Woo-index.

Zoekmachine
Onze Woo-website bevat een snelle zoekmachine die titels en ook de inhoud van dossiers en bijlagen doorzoekt. Er zijn verschillende zoekoplossingen mogelijk, afhankelijk van de bron waaraan de applicatie voor het ophalen van documenten gekoppeld wordt.

Bekijk hoe het werkt!

Onze eerste Woo-website is online, in samenwerking met de gemeente Stein. Bekijk het resultaat op open.gemeentestein.nl.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu