"CARE ontwikkelt

Lion Alert"

 

Lees deel één van dit bijzondere verhaal: “Eindhovense technologie, maar dan in Namibië

Afgelopen zomer zijn we gestart met een geweldig project. CARE ontwikkelt namelijk voor de Desert Lion Conservation in Namibië een meldingssysteem dat bewoners waarschuwt als er een leeuw in de buurt is. Vervolgens kunnen zij hun vee binnenhalen voordat dit dient als hapje. Deze zomer hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Want een land waar internetverbinding beperkt is, vraagt om creatief gebruik van nieuwe technieken. Dit najaar hebben we een prototype ontwikkeld dat Luuk Eikelboom ter plaatse heeft getest. Gaaf!

Hoe werkt zo'n Lion Alert van CARE?

Bij CARE denken we in koppelingen en daarom bedachten we een systeem dat gekoppeld is aan de GPS-banden van leeuwen. Als een leeuw een vooraf ingestelde zonegrens passeert, wordt er vanuit de band een signaal uitgezonden dat een systeem triggert. Dat systeem stuurt vervolgens een sms alert. Mensen moeten dan wel nog even zelf in actie komen om het vee veilig te stellen.

CARE test op locatie

CARE’s Luuk Eikelboom is het prototype gaan testen. Dat deed hij natuurlijk op locatie, samen met Philip Stander en zijn partner Emsie Verwey van de Desert Lion Conservation.

CARE bij de Desert Lion Conservation

Luuk had zijn telefoon gekoppeld en is op pad gegaan als ‘Lion XPCell-02’. Ondertussen worden er natuurlijk wat mooie foto's gemaakt van deze geweldige omgeving...

CARE bij de Desert Lion Conservation​​

Hieronder Philip Stander in zijn bus, een begrip in Namibië!

CARE bij de Desert Lion Conservation

SMS AlertDe test was succesvol zoals je links kunt zien: Het systeem werd getriggerd op de juiste momenten en de berichtjes zijn aangekomen bij gekoppelde gebruikers. Op naar de volgende stap: van prototype tot écht product. Wordt vervolgd!

meer informatie over het desert lion project en het werk van Dr. Philip Stander in Namibie op de website van de Desert Lion Conservation www.desertlion.info

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu