De gemeente Leerdam is een stad in de provincie Zuid-Holland met meer dan 20.000 inwoners en geniet bekendheid door de Leerdammer kaas en de 'Royal Leerdam' glasfabriek. Eind 2015 kreeg CARE de opdracht om samen met bureau Eend een nieuwe website te ontwikkelen waarbij de inwoner centraal staat.
De gemeentelijke markt zit op het gebied van websites in een grote transitie. Sinds Gemeente Best - samen met CARE - enkele jaren geleden het fenomeen ‘toptaken’ in de praktijk bracht, is het balletje bij veel organisaties gaan rollen. Ook bij de Gemeente Leerdam onstond de wens om de klantvraag online centraal te stellen en daar het design en de techniek op in te richten. De oude website had een sterke insteek om te zenden vanuit de organisatie en was daardoor een groot archief geworden.
Voor de nieuwe website wilden we met een schone lei beginnen. We hebben ons georiënteerd op de markt en een aantal aanbieders uitgenodigd voor een aanbesteding. Op basis van de aanbesteding bleek dat CARE het beste voldeed aan onze eisen en wensen.
Na iets meer dan drie maanden was het feestelijke moment al daar dat onze nieuwe gemeentelijke website live ging. In die drie maanden tijd is veel gebeurd. Wat mij vooral is bijgebleven is het snelle schakelen van CARE. Een verademing ten opzichte van de grote, logge leverancier waar we de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad. Het projectmanagement en het meedenken met ons als klant liep direct gesmeerd. Korte lijntjes, snelle oplossingen en vooral een prachtig resultaat. Een website waar we trots op zijn en een CMS waarmee het voor mij als beheerder prettig werken is. En nog belangrijker: een website waar onze klant echt blij van wordt. Tijdens de ontwikkeling en na de livegang hebben we de website uitgebreid laten testen door de echte gebruikers en de reacties waren duidelijk: “Heerlijk overzichtelijk”, “ik kon direct vinden wat ik zocht”, “ik ben de oude alweer vergeten” en “een dijk van een verbetering”.
De stap naar een nieuwe leverancier voelde misschien heel even als de spreekwoordelijke ‘sprong in het diepe’, maar het vertrouwen dat we in CARE hadden werd vanaf het eerste moment bevestigd.