"Bij CARE is techniek ondersteunend: dus alles kan"

interview met Mariko van Ojen, hoofd communicatie bij Gemeente Uden

"De gemeente Best wilde een nieuwe website. CARE deed mee aan de aanbesteding en hun voorstel stak met kop en schouders boven de rest uit. De beloftes die ze toen deden, maakten ze ook waar. Ze ontwikkelden voor ons de eerste Toptaken website in Nederland. Dat wil zeggen: volledig gericht op de inwoner; de bezoeker van de website. Daar hebben de gemeente Best en CARE samen toch wel wat mee teweeg gebracht. Inmiddels zijn veel gemeentes ons gevolgd.”

“CARE kwam met het idee om een Toptaken website te maken. We onderzochten waarvoor de inwoners zoal naar de website komen. De meesten, zo bleek, voor een paspoort of rijbewijs. Verder zochten ze veel naar informatie over het ophalen van het afval. Deze
specifieke informatie staat nu dus prominent op de homepage. De site werd in mei 2012 gelanceerd en we kregen veel positieve reacties van inwoners. De omliggende gemeenten hadden snel in de gaten dat er in Best iets vernieuwends gebeurde! Dat de info nu daadwerkelijk werd gelezen merkten we aan het sterk verminderd aantal telefoontjes aan de klantenservice.”

“In november van dat jaar kreeg ik een baan bij de gemeente Uden. Een jaar later moest ook daar de website vernieuwd worden. Vanwege mijn goede ervaring met CARE wilde ik graag dat zij ook mee deden met de aanbesteding. Die wonnen ze en daar ben ik tot op de dag van vandaag heel erg blij mee. Die website is eind oktober vorig jaar gelanceerd. Ook weer een Toptaken website.”

We zijn nu bezig met het nieuwe intranet bij de gemeente Uden. Ook daar gaat CARE ons bij helpen. We zijn in februari gestart en hopen nog voor de zomer op te leveren. Omdat CARE ook de website maakt, zijn er eenvoudig koppelingen te maken tussen site en intranet.”

“Bij CARE is techniek ondersteunend. Eerst samen bedenken wat we willen, daarna kijken hoe we dat technisch gaan maken. Dus alles kan. Dat is wel een hele verademing. Vaak is techniek leidend. Dan hoor je: nee, dit kan niet met dit systeem. Punt. Maar dat doen deze mannen anders, ze maken wat nodig is. En ook niet onbelangrijk, in hun offerte zaten ze ruim onder de andere leveranciers. CARE is een leverancier die maatwerk levert, de klant centraal zet en meedenkt. En flexibel, dat mag er ook nog wel bij gezegd worden. Als ik het proces opnieuw zou moeten doen, zou ik weer voor de volle 100% voor CARE kiezen!”

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu