“Het is een prachtig resultaat
van weloverwogen keuzes”

Reg van Loo - Burgemeester Gemeente Vaals

 

Gemeente Vaals: toptaken & samenleving gecombineerd op één platform.

Een doeltreffende website met een uniek concept. Je ziet er uiteraard de toptaken, maar daarnaast vind je ook evenementen, samenlevingsonderwerpen en portretten van inwoners. En dat alles is gepresenteerd op een overzichtelijke manier. Aangevuld met fantastische foto’s geeft de website een uiterst representatief beeld van Gemeente Vaals. Wij zijn blij dat we vandaag langs mogen komen voor een projectevaluatie. In het monumentale gemeentehuis ontmoeten we Roger Smeets (hoofd bedrijfsvoering), Hilda Keulders (communicatieadviseur) en Luc Esser (adviseur digitale communicatie).

“De burgemeester wilde Vaals laten zien”

Roger is tevreden met het resultaat en de samenwerking met CARE: “Jullie hebben waargemaakt wat jullie beloofd hebben. En dat is niet vanzelfsprekend.” Dat vinden we fijn om te horen, want ook voor ons was dit een uniek project. Wat het extra bijzonder maakt, is de nauwe betrokkenheid van de burgemeester: “Onze burgemeester wilde Vaals laten zien. Hij heeft een duidelijke visie op communicatie, is erg kundig en heeft ook nog eens veel creatieve ideeën. Dat heeft enorm geholpen om dit voor elkaar te krijgen!” René (Projectleider CARE) kijkt ook zeer tevreden terug: “De combinatie van praktisch en persoonlijk op gemeentesites is iets waar ik helemaal achter sta. Het is daarom fijn samenwerken met de gemeente. Ook met designbureau Studio Denk! uit Venlo hadden we meteen een klik. Zij zijn verantwoordelijk voor de grafische vormgeving die alles laat samensmelten tot een geheel.”

“Er zijn wel 70 nationaliteiten te vinden”

Wat er zo bijzonder is aan Vaals om te laten zien? Daar weet Hilda alles over te vertellen: “Je hebt natuurlijk de toeristische trekpleisters zoals het Drielandenpunt en de Vaalserberg, maar er is nog veel meer. Dat er drie landen bij elkaar komen heeft zijn weerslag op de hele gemeente. Er zijn wel 70 nationaliteiten te vinden! Dat komt vooral doordat Vaals zo dicht tegen Aachen aanligt. Met haar grote universiteit is Aachen een drukke studentenstad. En dat zorgt voor hoge woningnood. We werken daarom nauw samen met Aachen. Vaals werft studenten en investeert in woningbouw. Tegen de Limburgse trend in, zijn er daarom in Vaals veel jonge mensen te vinden.” Dat is leuk om te horen. Ga zo door, Vaals!

Homepage website vaals

“Een fantastische start van de toekomst”

De website is nog steeds in ontwikkeling, Luc blijft kijken hoe het nóg beter kan: “We werken nu aan nieuwe web-teksten en andere content. We kunnen niet wachten tot ook de gebieden af zijn. Met het mooie weer kan de fotograaf op pad om prachtige beelden te maken van de omgeving.” CARE heeft vandaag extra geluk, want de burgemeester komt ons de hand schudden. En hij deelt een fraai compliment uit: “De nieuwe website is het resultaat van zeer weloverwogen keuzes en staat voor de start van al onze toekomstige communicatie.” Wij zeggen alleen nog: “Dankuwel burgemeester en iedereen bij Gemeente Vaals!”

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu