“Een mooie website die klaar is voor de toekomst.“

In gesprek met Roland Hulsbosch, de projectleider vanuit de gemeente Veldhoven.

VeldhovenActief is dé website die je helpt bewegen in Veldhoven: kies voor sport, cultuur of creatief. Samen met de gemeente Veldhoven ontwikkelden we een nieuwe website om het mogelijk te maken dat iedere inwoner straks gemakkelijk een passende sport of beweegactiviteit kan vinden. De website staat al een tijdje live, nu is het aan de Veldhovense verenigingen en aanbieders om er samen een succes van te maken.

Hoe ging het project in z'n werk?

“Na een heel lang voortraject gingen we aan de slag. Voor CARE was dit een nieuw product wat nog ontwikkeld moest worden. Op basis van voorbeelden had ik in mijn hoofd de goede opdracht voor CARE, maar tijdens het proces is die steeds weer aangepast door nieuwe inzichten. We ontdekten dat er extra mogelijkheden waren en dat we daarmee meer service aan inwoners kunnen bieden. Daardoor heeft het lang geduurd voordat het de goede opdracht was. Toen die eenmaal op papier stond, ging het allemaal redelijk snel. Het ontwerp van de website, het bouwen en het verder vullen van de activiteiten. Het was erg fijn dat ik dit proces niet alleen hoefde te doen en dat ik hulp kreeg vanuit het team Communicatie, eerst van Judith en nu van Malissa. En het kwam goed van pas dat Cindy al veel voorkennis had door werkzaamheden bij de gemeente Veldhoven voordat ze bij CARE aan de slag ging.”

Hoe verliep het project?

“De samenwerking ging goed, er waren heldere afspraken en we kregen altijd snel reactie op e-mails. Bij ons bleef het wel eens langer hangen door andere prioriteiten. Ik kijk met een goed gevoel terug op de samenwerking, alleen maar lof voor CARE. Als ik toch één kritiekpuntje mag noemen: de ontwikkelkosten zijn hoger uitgevallen dan begroot. Maar dat was ook een leerproces voor ons. We wilden uiteindelijk veel meer dan we in het begin hadden afgesproken. Bij CARE is er heel veel maatwerk mogelijk, maar dat betekent wel extra werk voor de ontwikkelaars en dus extra kosten. Hier werd wel steeds tussentijds duidelijk over gecommuniceerd. Uiteindelijk hebben we dit intern kunnen oplossen en staat er nu een website waar we nog lang mee vooruit kunnen. Het zou mooi zijn als er nog meer gemeenten gebruik gaan maken van dit voorbeeld, zodat we in de toekomst ook samen kunnen werken aan het verder verbeteren van de website.”

​      

Voldoet het resultaat aan de verwachtingen?

“Of ik tevreden ben over het resultaat? Ja, met hoe het eruit ziet en de huidige mogelijkheden van de website ben ik heel tevreden. Maar nu is het aan ons om de sport- en beweegaanbieders en een stukje cultuur erbij te betrekken zodat de website echt gaat leven in Veldhoven en dat het de centrale plek is voor al het aanbod. We hebben een communicatieplan gemaakt en gaan hier de komende tijd hard mee aan de slag.”

Benieuwd? Bekijk het resultaat op www.veldhovenactief.nl.

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu