“We hebben de eerste positieve reacties ontvangen, maar nu begint het pas écht!“

In gesprek met Adviseur Communicatie Toon van Otterdijk en Adviseur Digitale Communicatie Pia Groenewegen over het nieuwe participatieplatform.   

Wat was de opdracht/vraag waarmee dit project begonnen is?

"Binnen onze organisatie leefde al een tijd de wens om een online participatieplatform op te zetten waarmee we voor diverse thema’s en projecten reacties van inwoners kunnen vragen. Door corona is dit een tijd op een lager pitje beland, en tegelijkertijd leerden we toen hoe belangrijk het is om ook online participatiemogelijkheden te hebben op momenten dat fysiek elkaar ontmoeten niet of minder mogelijk was. Daarom hebben we in 2022 onze wens weer actief opgepakt. We hebben een projectgroep samengesteld, een projectplan opgesteld en van daaruit zijn we verder aan de slag gegaan.”

Waarom is er voor CARE gekozen voor deze opdracht?

“CARE is de leverancier van onze gemeentelijke website. Het online participatieplatform ook door dezelfde leverancier laten ontwikkelen, biedt de nodige voordelen: één CMS-systeem, CARE weet wat onze wensen en eisen zijn en is bekend met onze (huisstijl)regels. En tot slot was er ook een financieel voordeel: we konden ‘meeliften’ op het bestaande hostingcontract, waardoor we geen extra kosten hebben voor beheer en onderhoud voor deze subwebsite. Bovendien gaf CARE aan te kunnen voldoen aan onze vraag. En ook wat betreft digitale toegankelijkheid is zo'n project in goede handen bij CARE.”   ” 

Hoe is het project verlopen?

“Het project is goed verlopen, CARE wist snel te schakelen en op basis van onze wensen en behoeften tot een concreet voorstel te komen. Cindy, onze contactpersoon vanuit CARE, heeft ook actief deelgenomen in onze projectgroep, uitleg gegeven, voorbeelden laten zien en meegedacht in de mogelijkheden.”

Ben je tevreden over het resultaat?

“We zijn tevreden over het resultaat en we hebben eerste positieve reacties ontvangen op het online participatieplatform. Maar nu begint het pas écht. Het is nu zaak het online participatieplatform volop te gaan gebruiken voor diverse onderwerpen, zodat de inwoners weten: hier moet ik zijn als ik wil meedenken of meepraten over gemeentelijke onderwerpen. Dit naast natuurlijk andere participatiemogelijkheden, zoals enquêtes of een ‘klassieke’ informatieavond.”

Benieuwd? Bekijk het resultaat op doemee.peelenmaas.nl

Er is een YouTube filmpje gemaakt met meer uitleg over het participatieplatform:

 

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu