CARE past nieuwe techniek toe voor website WPC

De website voor het Wireless Power Consortium is gebouwd op basis van Vue.js.

Veel pagina's en toch een snelle laadtijd

  • Nieuw framework
  • Maatwerk oplossing
  • Webapplicatie in Vue.js

CARE werkt al geruime tijd met veel plezier voor het Wireless Power Consortium (WPC). Onlangs hebben we hun website compleet vernieuwd. We hebben hierbij een mooie techniek toegepast. De moeite waard om wat over te vertellen.

Het WPC is een consortium van grote en kleinere bedrijven die samen één standaard voor draadloos opladen ontwikkelen en gebruiken. De bekendste standaard is de Qi-standaard, die tegenwoordig door veel telefoons gebruikt wordt. Het WPC werkt ook aan nieuwe standaarden, bijvoorbeeld voor keukenapparatuur.

De klantvraag: Een gebruiksvriendelijke website

De vraag was een nieuwe website, met als doel om bedrijven te informeren over bijvoorbeeld gecertificeerde producten en te interesseren in deelname aan het consortium. Het WPC biedt informatie aan over veel verschillende producten (zo’n 3500), gepresenteerd in lijsten en op aparte productpagina’s. Behoorlijk wat informatie om op te halen van de server dus. Op een traditionele website zou deze omvang zorgen voor een lange laadtijd bij zoekopdrachten en dat is niet zo gebruiksvriendelijk. Om dat te voorkomen heeft CARE een effectieve nieuwe techniek toegepast.

De oplossing: Een moderne webapplicatie in Vue.js

De front-end van de website hebben we ontwikkeld in Vue.js. Dit is een framework op basis van JavaScript, dat dient als vertrekbasis voor de website. Dit framework bestaat uit aparte componenten van een pagina die los van elkaar werken. Normaal wordt bij ieder verzoek de gehele pagina geladen, maar met Vue.js laadt statische data maar één keer. Een stuk sneller, want alleen de content wordt vernieuwd en de rest van de informatie blijft staan. Het CMS fungeert hierbij als een headless CMS en communiceert via een API met de front-end. Het werkt als een trein en we gaan deze techniek zeker vaker toepassen in de toekomst!

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu