“In een heel korte tijd hebben we een mooie basis neergezet voor goede online dienstverlening.“

In gesprek met Mariëlla Ongers,
communicatieadviseur online bij de gemeente Land van Cuijk

Wat was de opdracht van jouw gemeente voor CARE?

"We waren op zoek naar een nieuwe leverancier voor de website en het bijbehorende content management systeem (CMS) voor de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk. In een vrij korte tijd moesten we de basis voor een nieuwe website neerzetten en voor een aantal diensten die digitaal aan te vragen zijn voor inwoners. We zochten een partij die met ons mee wilde denken om dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.”

Waarom heb je voor CARE gekozen?

“Als gemeente heb je geen vrije keus, de keuze voor een websiteleverancier loopt via een uitgebreid aanbestedingstraject. CARE heeft de aanbesteding gewonnen. Het onderscheidende van CARE zat in het goed kunnen meedenken over de opdracht. Verder vinden wij CARE sterk in het neerzetten van digitaal toegankelijke, gebruiksvriendelijke websites.”

Hoe verliep de samenwerking met CARE tijdens het project?

“De lijnen waren heel kort, we werkten echt samen als een team. We kregen veel ondersteuning om ons door sommige wat lastige hobbels heen te helpen. CARE heeft veel proactief meegedacht, waardoor we dit in zo'n korte tijd samen neer konden zetten. Het snel schakelen en snel handelen is me erg bijgebleven. Verder is het projectteam van CARE er goed in om voor ons in beeld te brengen wat we moeten doen om het op tijd af te krijgen. Voor veel praktische dingen heeft CARE een goed draaiboek. We werden ook ontzorgd bij de contacten met externe partijen voor bijvoorbeeld koppelingen. Op het gebied van techniek heeft Eelco ons er echt doorheen gesleept.”  

Ben je tevreden over het resultaat?

“Ja, heel trots! We hebben een mooie basis staan om verder door te ontwikkelen. De komende maanden pakken we nog een aantal zaken op, zoals de koppeling aan ons zaaksysteem en een uitbreiding van de e-formulieren. De website voldoet helemaal aan de verwachtingen. We zijn ook blij met de goede zoekmachine op de website. Ook qua vormgeving kregen we maatwerk en is er goed geluisterd naar wat wij wilden. De website is overzichtelijk en heeft een rustige opmaak die past bij onze huisstijl, daar zijn we trots op! Ook over de ‘achterkant’, dus het CMS om de website te beheren, zijn we heel tevreden. Het is een gemakkelijk aan te leren CMS; ondanks dat het helemaal nieuw voor ons was, konden we er allemaal snel mee uit de voeten.”  

  _ 

Heeft CARE bepaalde verwachtingen overtroffen?

“Jazeker, ik heb er de meeste zorgen over gehad of we het binnen het tijdsbestek van 3-4 maanden zouden redden. Die verwachting heeft CARE overtroffen. We startten met een lang aanbestedingstraject en na de gunning waren er nog maar een paar maanden om de website ook daadwerkelijk te bouwen. We hadden qua content wel al veel voorwerk gedaan. Er waren nog behoorlijk wat tegenslagen tijdens het project en we wilden op 1 januari 2022 live, dus aan het eind van het project zaten we ook nog met de feestdagen. Mede dankzij CARE hebben we de deadline netjes gehaald en hebben we in zo'n korte tijd samen een heel mooi resultaat neergezet.“ 

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu