Geen poespas, maar een site
die sterk is in zijn eenvoud
We krijgen vandaag een warm welkom in het gemeentehuis van het Gelderlandse Maasdriel. De gemeente werkt nauw samen met Zaltbommel en begin dit jaar zijn beide gemeentesites perféct in lijn gebracht. Web-experts Sandra Terlouw (Maasdriel) en Wendelmoet van der Gugten (Zaltbommel) delen hun frisse kijk op websites, communicatie en de aanpak van projecten.
Maasdriel was in 2016 als eerste van de twee gemeentes live met de website van CARE. Samen met Sandra kijken we even terug: “Het uiteindelijke resultaat vond ik heel mooi, al was het wel een pittig project. We hadden namelijk verschillende werkgroepen opgezet. En zoveel betrokkenen, zoveel perspectieven. Dat vraagt soms best wat geduld.” Wij zijn apetrots op Sandra als projectleider en op de goede samenwerking met de gemeente. Het resultaat mag er zeker wezen: de website is zelfs genoemd als goed voorbeeld in een benchmark voor mobiele websites, uitgevoerd door GBBO.
Werk- en stuurgroepen zijn niet onbekend in grote projecten bij gemeentes. Maar is dat wel zo effectief? Wendelmoet legt haar visie uit: “Als iedereen mag meepraten en meebeslissen, dan bestaat de kans dat het resultaat één groot compromis is. Ik vraag me af of je dan je doel nog wel bereikt. Een vakspecialist presenteert niet voor niets een bepaald idee.” Gelukkig hebben Wendelmoet en Sandra het doel altijd scherp voor ogen: een overzichtelijke gemeentesite gericht op de inwoners.
Wendelmoet had geen enkele twijfel om de site op Maasdriel aan te sluiten: “We hebben de kans gegrepen om de sites in lijn te trekken en beide websites te perfectioneren. Ook onze wethouder Kees Zondag vindt dat dat goed is gelukt. Dat vertelt hij in een leuk artikel van Het Brabants Dagblad. Wij danken Kees voor zijn mooie compliment. Sandra voegt met grote glimlach toe: “Wendelmoet en ik kunnen samen snel schakelen en we hebben flinke stappen gemaakt. Het zijn nu beide prettige, strakke websites. Geen poespas, maar juist sterk in eenvoud. En de statistieken liegen niet: je ziet dat 80% van de bezoekers komt voor de toptaken. Dat zegt genoeg!”
“In de aanbesteding bij Maasdriel hebben we ook nog even open source overwogen. Dat lijkt in eerste instantie een stuk goedkoper, maar dat bleek toch tegen te vallen.” Sandra is blij met de keuze voor CARE als projectpartner en Wendelmoet sluit zich hierbij aan: “We vinden vooral jullie directheid fijn. Jullie leggen altijd duidelijk uit waarom iets wel of juist niet mogelijk is.” Beide gemeentes zijn tevreden, maar Sandra benoemt wél nog (heel terecht) dat Maasdriel nooit een taart heeft ontvangen bij livegang. Inmiddels hebben we dit gelukkig goedgemaakt en gaan we er samen met Zaltbommel en Maasdriel tegenaan!