“We zijn heel tevreden, vooral over de snelle en deskundige manier waarop CARE dingen oplost.“

In gesprek met onze nieuwste gemeentelijke klant, de gemeente Vijfheerenlanden.

In augustus 2023 wonnen we de aanbesteding voor de nieuwe website van de gemeente Vijfheerenlanden. De opdracht was het bouwen van een gebruiksvriendelijke, toekomstbestendige gemeentelijke website. Zowel voor inwoners als ondernemers, maar ook voor de beheerders van de website. De gemeente was op zoek naar een partij die naast ontwikkelaar ook adviseur is van de gemeente. Dit sluit goed aan bij de manier waarop wij werken, maar wat vond de gemeente zelf van het project? We gingen in gesprek met de projectgroep waarmee we de nieuwe website ontwikkelden.

Hoe ging het project in z’n werk?

“Na de kick-off startte eerst het vormgevingstraject en vervolgens kregen we al snel CMS-training zodat we aan de slag konden met het vullen van de content. Dat moest ook wel, want we wilden voor 1 januari 2024 live zijn met de website. Het verliep allemaal heel snel, dat had ik niet verwacht. Ik ging de hele maand november op vakantie en wist niet of dat zou passen binnen zo'n project. Maar toen hadden we al veel van de content staan en kon ik met een gerust hart op vakantie”, vertelt Iris Plaisier.

Hoe verliep het project?

Annette van Wijnen en Jannie van Houwelingen vullen aan: “De korte lijntjes en de snelheid waarmee zaken geregeld werden, vielen echt op. We konden steeds snel verder als we vragen hadden. Zowel van Eelco als van Cindy kregen we steeds binnen een dag een reactie en dan waren onze vragen ook meteen opgelost. Door het project heen, maar ook na livegang kregen we deze ondersteuning. Bijvoorbeeld toen er bij ons problemen waren met de toegang tot de nieuwe subwebsite werd dit snel afgestemd en opgelost met onze IT-afdeling. Ook bleek net na livegang dat er een ander logo gemaakt was voor 5 jaar Vijfheerenlanden. Dit kon CARE gelukkig nog snel verwerken, ondanks dat het afweek van het eerder gemaakte design voor de website.”

Projectleider Esther Kromhout benadrukt het fijne contact: “Dit project voelde voor ons écht als een samenwerking, CARE denkt mee vanuit het perspectief van de gemeente en stelt zich niet op als een traditionele leverancier. De gemeente mag ook keuzes maken en er is veel mogelijk. Verder viel het op dat CARE tijdens de projectfase zo veel tips en feedback geeft, bijvoorbeeld ook voor het vullen van de content. Dat was erg prettig.”

Voldoet het resultaat aan de verwachtingen?

“Een korte samenvatting: we kijken terug op gestructureerd, maar ook gezellig project met een resultaat waar we heel erg tevreden mee zijn. En nu start voor ons de verdere doorontwikkeling. We starten dit jaar met het verbeteren van de content en we gaan daarnaast kijken hoe we met de website de inwoners nog beter van dienst kunnen zijn”, besluit het projectteam.

Benieuwd? Bekijk het resultaat op www.vijfheerenlanden.nl.

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu