Homepage website Gemeente Beesel

CARE en Beesel: Een nieuwe

gemeentesite in 4 maanden!

Beesel, een leuke gemeente met een heel eigen karakter. Dat brengen we bij CARE maar al te graag naar voren in een nieuwe gemeentelijke website!

Een compleet nieuwe gemeentesite!

  • Nieuw grafisch design
  • Persoonlijke uistraling
  • Voldoet aan laatste toegankelijkheidseisen
  • Met alle benodigde koppelingen
  • Live binnen vier maanden

Een nieuwe gemeentesite met persoonlijke uitstraling, de laatste technieken en die voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Binnen vier maanden. Bij CARE hebben we alles op alles gezet om dit samen met Beesel te realiseren. Op dinsdag 29 januari ging de nieuwe gemeentelijke website live. CARE ging op de koffie om te evalueren (en om taart te eten).

 

Gewoon anders webdesign voor Gemeente Beesel

CARE’s projectleider René is blij met dit project: “We hadden in no-time alle wensen opgenomen in een strakke planning en iedereen ging gelijk van start. De eerste taak was een nieuw grafisch designvoorstel. Gemeente Beesel gaf ons de vrijheid om bepaalde huisstijlelementen los te laten. En dat hebben we gedaan!” De gemeente moest wel even slikken bij het zien van de ontwerpen… Projectleider aan Beeselse kant Dennis: “Ja, dat was echt even anders zeg. Het projectteam was positief, maar we moesten nog wel wat belangrijke stakeholders overtuigen. Gelukkig konden we de keuzes goed onderbouwen en nu staat iedereen 100% achter de nieuwe richting!” Knap dat de gemeente knopen doorhakt in het gegeven tijdsbestek. Op de homepage van de nieuwe gemeentesite is trouwens een leuke ‘Easter Egg’ verstopt, kun jij ‘m vinden?

Gemeente past agile technieken toe

Volgens Dennis draagt dit project op verschillende vlakken bij aan de organisatieontwikkeling van de gemeente: “Een belangrijk project, onder zulke hevige tijdsdruk betekent iets voor de projectorganisatie. Het dwingt je namelijk om je werkwijze aan te passen. Met de gestelde deadline moesten we sneller kunnen schakelen. Door uit de comfortzone te stappen, agile technieken en ervaringen uit de zakelijke dienstverlening toe te passen met een flexibele leverancier die meedenkt is de deadline gehaald.” Adviseur Informatievoorziening van de gemeente Eric, noemt ons op dit gebied een ‘aparte leverancier’. Dat bedoelt hij gelukkig positief: “Ik had vanaf het eerste gesprek vertrouwen in jullie, het zat gewoon goed.” Dat is het mooiste compliment dat je als leverancier kunt krijgen, dankjewel gemeente Beesel!

De basis van de gemeentesite staat, en nu door ontwikkelen!

Het resultaat? Dat mag er wezen vinden wij! Gemeente Beesel is ook heel blij met deze mooie basis en wil graag door ontwikkelen. Dat brengt nieuwe interessante uitdagingen met zich mee volgens Beleidsmedewerker Communicatie Renske: “We moeten erop letten dat de kwaliteit behouden blijft.  We hebben kritisch naar alle content gekeken en dat moeten we voortzetten!” Wij zijn ervan verzekerd dat gemeente Beesel dit succesvol oppakt en vanuit CARE helpen we daar graag bij.

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu