"Alle verwachtingen overtroffen"

Willeke Gielis-Reijs, Adviseur digitale dienstverlening gemeente Bernheze

De gemeente Bernheze - bestaande uit de dorpskernen Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode - was toe aan vernieuwing van de online dienstverlening. Er moest een website komen waar inwoners en bedrijven snel en adequaat geholpen worden en waarbij de meest voorkomende handelingen zo laagdrempelig en intuitief mogelijk uitgevoerd kunnen worden. En o ja, hij moest ondanks een less-is-more aanpak toch ook wel heel herkenbaar zijn voor Bernheze, een groene gemeente.

Gemeente Bernheze

Wanneer inwoners het gemeentehuis binnenstappen, doen ze dat omdat ze iets willen regelen. Een paspoort aanvragen, de geboorte van hun zoon of dochter aangeven, een verklaring voor goed gedrag ophalen. Met de website is het niet anders. Ook op de website van de gemeente komen mensen om een taak af te handelen en ze willen dat zo snel mogelijk doen. Een goede toptakenwebsite voorziet in die behoefte.

Gemeente Best bouwde in samenwerking met CARE de eerste toptakenwebsite van Nederland. Langzaam volgde een aantal gemeenten met een toptakenwebsite geleverd door CARE. Allemaal waren ze even enthousiast, zowel over het concept toptakenwebsite als over de dienstverlening van CARE.

Afgelopen jaar begon ik, samen met het projectteam, ook aan de zogenaamde ‘klantreis’. We zijn ons gaan oriënteren en hielden nieuwe gemeentelijke websites in de gaten. Als we dan weer een vernieuwende toptakenwebsite zagen, nam ik contact op met de gemeente. En veelal was het antwoord: “We zijn ook erg blij met de nieuwe website. Onze leverancier? CARE uit Eindhoven.”

Toch, ondanks het enthousiasme van de andere gemeenten, was ik enigszins wantrouwend. Ik was tevreden over de huidige leverancier van onze website en was het dan allemaal echt zo goed als wat die andere gemeenten vertelden?

De aanbestedingsprocedure volgde en CARE kwam als winnaar uit de bus. 17 juni 2015 was onze eerste sessie met CARE. Op 6 oktober (3,5 maand later) ging onze compleet vernieuwde website de lucht in.

En nu mag ik mijn verhaal vertellen. En wat ben ik trots. Ondanks dat ik het spannend vond, gaven de medewerkers van CARE vanaf de eerste bijeenkomst vertrouwen. Ze stralen rust uit, maar werken en reageren uitermate snel. Ze zijn net zo gedreven als wij om samen een fantastisch resultaat neer te zetten. Het voelt alsof ik een aantal nieuwe collega’s heb in mijn team.

Het resultaat is behaald. Als ik eerlijk ben, is het beter dan ik ooit had verwacht. Het resultaat sluit exact aan bij ons doel: Een overzichtelijke toptakensite, gebouwd op de fundamenten van klantgerichtheid en gebruikersgemak.

Willeke Gielis-Reijs
Adviseur digitale dienstverlening gemeente Bernheze

Zie ook onze case over de gemeente Bernheze

Terug naar het overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
Toon het menu